KOCAELİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Kocaeli Meslek Yüksekokulu 1976 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Örgün Öğretim Daire Başkanlığı'na bağlı olarak açılmış olup, ilk yıllarında Sevk ve İdare, Pazarlama, Elektrik, Motor programları olarak Eğitim-Öğretim faaliyetlerinde bulunmuş, 1981 yılında İşletme, Muhasebe ve Elektronik Programları da dahil edilmiştir. Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ve Kocaeli Meslek Yüksekokulu nun ilgili fakülte ve bölümleri, 20 Temmuz 1982 tarihli 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve bu Kararnamenin değiştirilerek kabulüne dair 30 Mart 1983 tarihli 2809 sayılı Yasa ile Yıldız Üniversitesine bağlanmış, 03 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı Yasa ile Kocaeli Mühendislik Fakültesi ile Kocaeli Meslek Yüksekokulu ayrılarak Kocaeli Üniversitesi ne bağlanmıştır. Yüksekokulumuz Kullar ‘da Sayın Mustafa ÖZSOY tarafından bağışlanan arsa üzerine yapılan yeni binalarına 1992 yılında taşınmış olup, bu tarihten itibaren öğretime buradaki binalarında devam etmektedir. Okulumuz 1988 yılında YÖK Dünya Bankası Endüstriyel Eğitim Projesi kapsamına alınmış olup yönetici ve öğretim elemanı yetiştirme programları yanında atölye ve laboratuvarların çağdaş imkanlar ile donanımı konusunda Proje tarafından sağlanan avantajlardan yararlanmıştır. Okulumuz eğitim öğretimine 11 Bölüm ve 15 Program ile devam etmektedir. Ayrıca okulumuzda 3 Programın Uzaktan Eğitimi mevcuttur.