mod_vvisit_counterDün1,565

Endüstriyel Elektronik Programı,elektroniğin sanayide kullanılmasının ilkelerini açıklayan bir alandır .Endüstriyel Elektronik Teknikeri, temel
elektronik konusunda yeterli bilgiye sahip sanayide kullanılan elektronik sistem ve ekipmanları tanıyan, özelliklerini bilen, bilgisini endüstri
yel sistem ve ekipmanlara uygulayabilen kişidir. Tekniker, uygulama becerilerine sahip ,ileri bilgi teknolojilerindeki gelişmelere açıktır .

Bu programda genel olarak aşağıdaki konular öğretilmeye çalışılacaktır.

• Doğru akım ve Alternatif akım devreleri ve bunların analizi Dijital ve Analog elektroniğin temelleri
  • Elektrik ve elektronik ölçme aletlerinin yapısı ve kullanımı ile elektrik ve elektronik malzemelerinin ölçme aletleri yardımıyla testleri
  • Bir elektronik devrenin veya projenin çizimi ve oluşturulması
  • Mikroişlemcilerin temeli ve programlanması
  • Elektrik makineleri, servo, senkro sistemleri ve güç sistemleri
  • PLC sistemleri ve bunlarla sistem kontrolü
  • Elektronik cihazlarda hata arıza teşhisi ve bu arızaların giderilmesi
  • Laboratuvarda bilgisayar kullanımı
  • Meslekle ilgili olarak Elektronik paket programlarının kullanımı

Ayrıca öğrencilerin mezuniyet sonrası mesleki çalışma ortamlarındaki uyum ve başarı düzeyleri de programın gelecekteki yapısının belirlenmesinde yardımcı olacaktır. Endüstriyel Elektronik programına kaydolan öğrenciler, programdan mezun olabilmek için öngörülen müfredattaki tüm dersleri alacaktır. Bunlara ek olarak, programın 1. ve 2. yılında meslekleri ile ilgili 30 günlük Meslek Stajlarını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.

Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra “Endüstriyel Elektronik Teknikeri” ünvanı taşıyan diplomayı alacaklardır.

Bu programdan mezun olanlar, ÖSYM tarafından yapılan Dikey geçiş sınavına (DGS) katılmaları ve yeterli puanı almaları durumunda,aşağıdaki lisans programlarına dikey geçiş için tercih yapabilmektedirler.

• Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Endüstri Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği, Enerji Öğretmenliği

Öğr. Gör. Şerafettin Arıkan

Öğr. Gör. Rauf Yalçın