Anasayfa Uzaktan Eğitim Nedir

• Kimya
  • İnşaat

Uzaktan Eğitim nedir?
Uzaktan eğitim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarakderslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir. Zaman ve mekandan tamamen bağımsız yapılan bir eğitim türüdür..

*Uzaktan eğitim harç ücreti ikinci öğretim (Gece) ücretiyle aynıdır. (Bir dönem için 385 Tl). İlave olarak teknik altyapının kurulumunda kullanılan materyal ücreti (Bir dönem için 215 Tl) alınmaktadır.

Uzaktan eğitimin faydaları nelerdir?
Uzaktan Eğitim Sistemi , hem iş hayatının yoğun temposun içine girerek eğitimini tamamlayamamış olanlar için hem de maddi imkansızlıklar nedeniyle uzak şehirlerde kazandığı üniversitelere gidemeyen öğrencilere arzu ettiği üniversite eğitimini oldukça uygun koşullarla vermektedir.

Zaman ve Mekan Tamamen Bağımsız ve Herkesin Kendi Bulunduğu Yerde Eğitim İmkanı
Uzaktan Eğitim Sisteminde hem ders veren öğretim elemanları, hem de öğrenciler eğitim için üniversiteye veya belirlenmiş herhangi bir mekana gelmezler, derslere katılım için kendi bulundukları ülke veya şehri terk etmezler. Programa kayıtlı herkes dünyanın hangi noktasında, yolda, seyahatte, tatilde, iş gezisinde vb. bir kablosuz internet bağlantısına sahip taşınabilir bilgisayarıyla, interaktif bir biçimde sanal sınıflarda derse katılabilirler.

Zengin ve Etkileşimli Araçlarıyla Ders İşleme İmkanı
Sanal derslerde, örgün eğitimde olduğu gibi yazı tahtası, power point uygulamaları, videolar, örnek olaylar, çoklu ortam (multimedya) araçları, animasyonlu metinler vb. birçok çağdaş eğitim aracı kullanılır

Örgün Öğretimden Farklı Olarak Kaçırılan Dersin Sınırsız Telafi İmkanı
Derse zamanında katılamayan veya yeniden takip etmek isteyen öğrenciler, arşivde kaydedilmiş olan derslere istedikleri anda ulaşabilirler, zamandan ve mekan sınırlamasından bağımsız olarak dersleri kendi istedikleri yer ve zamanda takip edebilirler.

Teknolojinin Sağladığı Eğitimde Fırsat Eşitliği
Uzaktan Eğitim Sistemi’nin geliştirilmesindeki temel amaçlardan biri de ülkemizde uzun süredir tartışılan “eğitimde fırsat eşitliği” konusuna kesin bir çözüm getirmektir. İstanbul Arel Üniversitesi, hem kariyer hedefi olan profesyonellere hem de maddi yetersizlik nedeniyle uzak şehirlerde kazandığı üniversiteye gidemeyen öğrencilere gerçek bir üniversite eğitimini son derece uygun koşullarla sunmaktadır.

Engelli Öğrencilere Eğitim Olanağı
Uzaktan Eğitim Sistemi engelli öğreciler için de ciddi imkanlar sağlamaktadır. Ulaşım sorunları yüzünden önlisans veya yüksek lisans eğitimi alamayan engelli öğrenciler, diğer öğrencilerle aynı şartlarda derslere katılma olanağına kavuşmaktadırlar.

Dersler Nasıl İşleniyor?
Uzaktan eğitim sisteminde dersler sanal sınıf ortamında gerçekleştiriliyor. Akademisyen ve öğrenciler internet bağlantısı sağlanan her ortamdan sisteme bağlanarak sınıf ortamında derse katılabiliyor. Sanal sınıf ortamında gerçekleşen eş zamanlı derslerde akademisyenler, görüntülü ve sesli olarak dersi anlatabiliyor, yazı tahtası kullanabiliyor ve hatta bilgisayarında kayıtlı uygulamaları öğrencilerle paylaşabiliyor. Öğrenciler de derse görüntülü ve sesli olarak bağlanabiliyor, ders içerisinde soru sorabiliyor, dosya paylaşımları yapabiliyorlar. Eş zamanlı yapılan dersler kayıt altına alınıyor ve daha sonra tüm öğrenciler, bu kayıtlar sayesinde istedikleri her an o dersi tekrar takip edebiliyor.